Ponuka
Vychutnajte si dobré jedlo s pekným vínkom
Grilovaný syr (hermelín, camembert, iné ...) na chrumkavých pečených zemiakoch s brusnicovou omáčkou a dobré vínko k tomu. Pokiaľ milujete syr a hľadáte diétnejšie jedlo, ste na správnom mieste.
Aké syry sú dobré k akému vínku
Syry s bielou plesňou ako Camembert, Hermelín, Plesnivec si hľadajú suché biele vína s kvetinovým alebo ovocným podtónom, alebo aj ľahké červené vína.
Polotvrdé syry, stredno vyzreté a aj parené syry typu Kaškaval, Eidamská tehla, Gouda chcú Sauvignon, Rizling rýnsky rýnsky aj Rizling vlašský.
Tvrdé syry Ementál, Madeland, Ementaler. Pasuje k ním Sauvignon, Rizling rýnsky, Chardonnay.
Polotvrdé a tvrdé ovčie a kozie syry Merino, Gouda z kravského i kozieho mlieka, Plesňový kozí syr, Pecorino suché červené víno.
Je možnosť pripraviť z viacero druhov syrov a k tomu presne prislúchajúce vínko
Lokalita Mačkáš (Dudince) 162-197 mn.m.- Skalnaté svahy lokality sú orientované juhovýchodne a boli historicky vhodné na pestovanie viniča. V súčasnosti sa na tento účeľ využívajú len v minimálnej miere. Pod vinohradmi sú v skalnej tufovej časti vyhlbené pivnice. Tieto pivnice podľa historických prameňov pravdepodobne slúžili ako úkryty pred tureckými vpádmi. Dnes sa využívajú na uskladnenie vína. To ,že tieto pivnice jestvovali už pred rokom 1673 sa dozvedáme z podania v cirkevnej kroniky, kde sa píše, že evanjelici v čase najhlbšieho prenasledovania sa tu schádzali na služby božie. V polovici 19.storocia slúžili na ubytovanie sluhov, ktorí pracovali pre Konkolyho. Dnes slúžia na ochutnávky vín a rekreačné účely - relax.